viernes, 1 de noviembre de 2013

Aniversari de la "recooperació" de La Flor de Maig
300 persones es van manifestar el 26 d’octubre pel Poblenou per commemorar l’any d’autogestió del centre cívic l’Ateneu La Flor de Maig del Poblenou.
El passat dissabte 26 d’octubre es va celebrar al barri del Poblenou el primer aniversari de la recuperació de l’Ateneu La Flor de Maig del Poblenou per part de la mobilització veïnal. Aquesta celebració va durar tot el dia, i va incloure una manifestació a favor dels veïns dels barri com a propietaris de l’Ateneu, així com menjars col·lectius i espectacles.
L’acte va començar al matí al centre amb l’homenatge a la cooperativista de l’ateneu, Teresa Gisbert, morta feia unes setmanes, i va ser seguida de la celebració d’un "judici popular i històric" entre els veïns. El dinar es va fer al carrer del centre, que va anar de la mà de la cooperativa Recooperem. Després de dinar, es van fer concerts de diversos grups poblenovins com La Coral de la Flor de Maig, Joan Pobar i Ariles del sotavento. A les vuit del vespre es va iniciar la manifestació a favor de l’ocupació del centre per part dels veïns. L’acte va recórrer diversos carrers del barri amb lemes com "La Flor de Maig és del barri" i "El Franquisme la va expropiar, el Poblenou la recoopera". Finalment per concloure la diada es va fer un sopar veïnal amb actuacions musicals dels Retres i els Skabòries.
Ara fa un any, el 26 d’octubre, que els veïns i veïnes del barri van recuperar l’ateneu del possible tancament per part de l’Ajuntament i, des d’aleshores, van fer d’ell un centre cívic amb molta diversitat d’activitats com ioga, coral, circ, i els grups de música i teatre de l’Ateneu (La bada patilla, Osanoin i, Pa Lo Que Sea, respectivament). També s’ofereixen projectes per a diferents àmbits com l’aula d’estudi o l’espai jove per transformacions socials des d’una perspectiva jove, la ludoteca per l’àmbit d’ensenyament, o d’altres com l’Associació en defensa de les persones privades de llibertat, agroecologia i consum conscient i transformador, drets laborals, transformació social…
JUDICI CONTRA LA FLOR DE MAIG
El proper 5 de novembre de 10:00 a 17:00 tindrà lloc a la Ciutat de la Justícia el judici civil contra l’Ateneu Flor de Maig del Poblenou. El judici s’efectuarà per portar a terme el desallotjament dels veïns que el 26 d’octubre de 2012 van ocupar el centre. Aquests es defensen dient que el 20 d’octubre del mateix any, l’Ajuntament de Barcelona va decidir tancar la Flor de Maig, que havia estat en mans dels veïns del barri del Poblenou abans de que el franquisme l’expropiés. Posteriorment, el centre va caure en mans de l’actual propietària, la família Aguilar, que és qui ha posat la demanda civil en contra dels veïns que han ocupat el centre i l’han autogestionat per evitar el tancament.

No hay comentarios.:

Publicar un comentario