domingo, 3 de noviembre de 2013

S’inicien els diumenges de clàssica a "la Ramona"

Primer concert de música clàssica amb el duo de piano i flauta format per Ros i Ribalta, a la Sala Ramona del carrer Amistat del Poblenou.

Aquest diumenge dia 3 de novembre es va començar el nou programari de concerts de música clàssica, que es faran cada diumenge a les 12 del migdia a l’Espai Creatiu del carrer Amistat. Aquest inicial concert ha estat realitzat pel duet format per Berta Ros al piano, i Enric Ribalta a la flauta.

Durant l’hora i quart de concert els assistents van poder gaudir d’una música clàssica exploradora de nous corrents musicals, gràcies a la combinació de música francesa i catalana de diferents èpoques, que van del barroc fins al segle XXI. El repertori estava format per dos programes, el primer dels quals incloïa cinc cançons del compositor Couperin: Prélude, Allemande, Sarabande, Rigaudon i Forlane en rondeau, que van ser interpretades per ambdós musics. Aquest, va ser seguit – també dins del primer programa – de la interpretació pianística de Ros de tres sonates del compositor Soler. Va concloure amb Les folies d’Espagne de Marais per a flauta representada per Ribalta. El segon programa va encetar amb dues interpretacions per a piano del compositor català Mompou. Seguidament, el duet va representar Fantaisie de Fauré, Paysage choisi del contemporani compositor Víctor Estapé, i les sonates de Poulenc: Allegro malincolico, Cantinela i Presto giocoso. Per acabar, els músics van sorprendre al públic amb una última obra no inclosa al programari, La Serenata. El concert va finalitzar amb donatius als concertistes per part del públic i, tot seguit, es va continuar amb un pica-pica  entre músics, organitzadors i espectadors per enllestir la jornada.

CENTRE CULTURAL CA LA RAMONA

També conegut com La Sala Ramona, l’Espai de Creació Amistat és un centre cultural al carrer Amistat del barri del Poblenou. El nom de Ramona li ve donat per l’antiga propietària de l’edifici, que tenia una perruqueria, fins que l’organització es va quedar amb el lloc per a les seves produccions culturals i artístiques. El centre pertany a l’associació Amistat 14, que és qui organitza les diferents activitats que s’hi realitzen com: cuina, guitarra, clarinet, piano... També es pot visitar una exposició artística, que canvia cada mes. Actualment hi trobem l’exposició de geometria urbana de Francesa Poza.

Aquesta vegada, l’Espai de Creació ha volgut superar-se amb els seus concerts de cap de setmana, incloent en el seu repertori, a més dels concerts de Jazz habituals, concerts de música clàssica de la mà de bons professionals.




No hay comentarios.:

Publicar un comentario