domingo, 17 de noviembre de 2013

Cinema mut, musicat i narrat en directe per al públic infantil

En les sessions de filmoteca del centre cívic Can Felipa s’ha optat per introduir activitats familiars que apropin els petits al cinema silent, tan desconegut per a ells

Aquest diumenge 17 de novembre al centre cívic Can Felipa, s’ha iniciat una activitat per als més petits: Chomón per a la mainada. Durant una hora s’ha introduït aquest públic al desconegut món del cinema mut, per mitjà de cinc films de principis del segle XX relacionats amb l’artista Segundo de Chomón.
Els cinc films seleccionats estan basats en contes clàssics de la cultura occidental i àrab: El gat amb botes, Aladí i la llàntia meravellosa, Alí Babà i els 40 lladres, La bella dorment i El petit Polzet. Tots cinc tenen com a nexe la figura de Segundo de Chomón, ja que d’una forma o altre va participar en les pel·lícules, a més de ser un dels grans creadors del cinema mut.
El cinema mut és una forma artística desconeguda per als infants. Per aquest motiu, les cinc pel·lícules s’han passat incorporades de la música original i d’un narrador que explicava els contes en directe.
Els materials utilitzats han estat cedits per la filmoteca de Catalunya i la Federació Catalana de Cineclubs.



No hay comentarios.:

Publicar un comentario